2014. január 1.

feliz ano novo

Pénteken hajnal 5-kor jött a gépünk, így egy percet sem aludtunk, mert éjfél után nem sokkal már elindultunk a reptérre. Lisszabonban egy órát vártunk Filipe apukájára, ami nem esett túl jól, és rögtön indultunk Loulé-be (leendô munkahelyem kisvárosa), hogy lakást keressünk. Azért döntöttünk Loulé mellett, mert egyrészt csak 2-3 hónapra kerestünk valamit, másrészt pedig még nincsen autóm. A felhozatal elég lehangoló volt, viszont a város nagyon szép és hangulatos, az emberek pedig hihetetlen kedvesek és segítôkészek. Szombaton folytattuk a keresést és kivettünk egy lakást Loulé fôutcáján. Hatalmas, de mivel csak átmeneti megoldás, és jó árban volt, plusz 1,3 km csak a munkahelyemtôl, így nem gondolkodtunk sokat rajta. Remélem nem sokat fog esni az elkövetkezô hetekben. Ez persze elég valószínûtlen, mert az itteni telet én csak esôs évszaknak hívom. Másnap már elkezdtük a költözködést és takarítást, este pedig Filipe szülei is megérkeztek segíteni. A következô nap is pakolással és takarítással telt. Tegnap pedig elmentünk Faro-ba eladó lakásokat nézegetni. Azt hiszem tegnap jártam az álom lakásomban. Egyszerûen gyönyörû, világos parkettával. Tökéletes alapanyag egy igazi skandináv otthonhoz. Imádom a skandináv stílust. Szóval álmodozni van mirôl.

A szilveszter úgy telt, hogy Filipe szüleivel bealudtunk a tv elôtt, és éjfél elôtt pár perccel ébredtünk csak fel. Koccintottunk és bedôltünk az ágyba. Azt hiszem kicsit elfáradtunk az elmúlt napokban.

Holnap megyek beregisztrálni, pénteken pedig megbeszélésem lesz az összes Algarve-i családorvos szakorvosjelölttel és eldôl, hogy ki lesz a tutorom. Jövô héten pedig kezdôdik a munka. 

Új év, új élet, ahogy már mondtam! Boldog új évet mindenkinek!

1 megjegyzés: