2013. december 3.

izgalmak

A december csupa izgalom. Azzal kezdôdött, hogy elmentem fodrászhoz. Tudni kell, hogy az én hajam még sosem volt befestve. Kicsiként szôke voltam, utána pedig mogyoróbarna. Elôfordult, hogy megkérdezték ismeretlenek, hogy mivel festem a hajam, mert nagyon szép színe van. Szóval sosem éreztem szükségét a festésnek. Viszont lassan 30 leszek 1 év múlva haha, plusz az utóbbi idôben már nem olyan a fénye, mint régen volt. Szóval jött a nagy elhatározás, hogy akkor most! Semmi drasztikus, csak világosabb csíkokat szerettem volna, ilyen "jessicaalbásat". 

Jessica és a katasztrófa

Megmutattam szépen a képet a fodrásznak, mondtam hogy ilyen hajat szeretnék, ilyen csíkokkal. Természetes hatás, mintha a nap szívta volna ki. Ô pedig mondta, hogy oké, rendben. A végeredmény katasztrófa lett. Fehérre leszívott melírcsíkok vannak a hajamban. Vagyis inkább sárgás-zöldes-szürke. Amikor láttam, hogy ez nagyon nem az, amit szerettem volna, akkor szóltam, és a nô tett-vett a hátam mögött, miközben én a mosóban ültem. Mint utólag kiderült, igyekezett korrigálni a dolgot, és bemosóval beleszínezett még egy színt. Úgy sejtem ettôl van benne a sárgás árnyalat. Nem viccelek, konkrétan sokkot kaptam. Kifizettem az iszonyú sok pénzt és eljöttem. Anélkül, hogy hisztit rendeztem volna. Bár az arcomon szerintem biztosan látták, hogy sokkos állapotban vagyok, mert az egyik fodrász ezt mondta: 'Ez most hirtelen nagy váltás, de higgye el, megszokja majd!'. Nem, nem fogom megszokni. De mivel teljesen szét van roncsolva a hajam, így úgy döntöttem pihentetem egy kicsit, és majd csak otthon festetem vissza barnára. Addig pedig így maradok. Kár, hogy a munkahelyen nem járkálhatok sapkában. Szóval prosti-pornósztár fejem van most.

Az izgalmak folytatódtak azzal, hogy kijöttek az állások, 1 hét! késéssel. Tegnap feltették a választás idôpontját is. Személyesen kell választanunk szakirányt, a megadott idôpontban. Jövô hét péntekre van repülôjegyünk. Egy darabig azon idegeskedtem, hogy biztosan el kell tennem a jegyet. Pénzt veszítek, és ami sokkal rosszabb, értékes napokat a családommal tölthetô idôbôl. Aztán eldöntöttem, hogy majd megkérem egy barátnômet, hogy válasszon a nevemben. Pont amikor már megbarátkoztam ezzel a gondolattal, kijött a lista, hogy pont az utazás napján választok. A gép Lisszabonból megy, ahol a választás is zajlik. Mint a mesében! Erre ma leszedték az elsô listát, és feltettek egy újat. Mondanom sem kell, hogy én a megadott idôpontban már Magyarországon leszek. Komolyan nem akarom  elhinni ezt a fejetlenséget. Szóval mehetek a közjegyzôhöz meghatalmazást íratni.

Mindeközben pedig Apukámnak mellhas CT-je volt tegnap. A tüdôszûrôn találtak egy gyûrûárnyékot. Sikerült megszereznem a röntgent, amit elküldtem egy radiológus barátomnak. Plusz a tüdôgyógyász ismerôsöm, aki elküldte nekem a felvételt, is megnézte. Mindketten azt mondták, hogy ne izguljunk, valószínûleg csak egy vetület. Elolvastam a CT leletet ma, elvileg minden rendben.

Ma pedig elkezdtem ajándékokat vásárolni a két unokaöcsémnek és az 5 hónapos unokahugimnak. Plusz online játékboltban kinéztem nekik a játékokat. Jobban izgulok, mint ôk.

És még csak harmadika van.

4 megjegyzés:

  1. A jobboldali képeken te vagy? úúúúú... Részvétem. :) Én már annyi melír-katasztrófáról hallottam, hogy nem is tudom hogy mernek a lányok próbálkozni.
    Amikor hazajössz, nem gondolkodsz rajta hogy elmész egy jó fodrászhoz, hátha tud csodát tenni? Én pl tudok Bp-en valakit, aki nagyon jó, instagrammon is követem, és tudom hogy hozzá sokan mennek hogy helyrehozza a helyrehozhatatlant. (HAVE szalon, Kozma Norbi.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sajnos én vagyok a képen. Köszi a tippet, de Bp idén kimarad a tervbôl. Otthon viszont mindenképpen átfestetem a hajamat. Így nem maradhatok! :) Most azt próbálom kideríteni, hogy ki az, aki csodát tud tenni a hajammal a szülôvárosomban.

      Törlés
  2. Továbbra is kijelentem, hogy szerintem nem vészes, és szerintem inkább az okozta a gondot, hogy a "jessicaalba" haja se természetes, sőt azok a csíkok igencsak kirívóan nem természetes hatásúak. Én is vittem egy képet legutóbb a fodrászomnak, de neki sem jött át hogy mit szeretnék. Én itthon festem be végül a hajam, ugyanis erőteljesen zöldül és sárgul a leszivatás óta.. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az enyém elsô perctôl zöldes-sárga. Amúgy tegnap a fônököm azt mondta, hogy neki tetszik, és hagyjam így, mert a portugálok hajából ilyet nem lehet csinálni, és dejó. A baj az, hogy naponta hajat kell mosni, plusz beszárítani, hogy valahogy kinézzen, és nem tudom felfogni, mert pont a homlok tövébe festett egy hatalmas sárga csíkot, a halántékhoz pedig szürkéket. Oldalra elválasztva a hajamat, el tudom ezeket tüntetni, de felfogva minden látszik. Nekem ez iszonyú macera. Hétfôre már van idôpontom a fodrászhoz otthon! Remélem a gyerekek nem ijednek meg tôlem! :)

      Törlés