2013. április 3.

percurso dos 7 vales suspensos

A tegnapi túra, ahol leégtem, a "Hét lebegô völgy útja" nevet viseli. 11,4 km oda-vissza és mászni is kell hegyen-völgyön keresztül. Közel 40 m szintkülönbség van a legmagasabb és legalacsonyabb pont között. Nagyon kalandos kis túra és életemben nem jártam még ilyen gyönyörû helyeken. Azt is megtudtam, hogy Algarve honnan kapta a nevét. Portugálul algar-nak hívjak az úgynevezett abráziós barlangokat, amiket a tengervíz hullámmozgásának ereje hoz létre. A partmenti sziklákat alámossa a tenger és a szikladarabok elkezdenek leválni. Így keletkeznek a jellengzetes különálló sziklák a vízben. A folyamat része az algar nevû lyukak kialakulása, amibôl itt nagyon sok van. Ezek a mély lyukak nagyon veszélyesek és hallható felettük a tenger morajlása, hullámzása.

Praia da Marinha
Növényekben is gyönyörködtünk. Két orchideát is találtunk. Sajnos az egyiket valaki eltüntette, mire visszafelé jöttünk.

Sárga orchidea

Kék orchidea

Kedvenc virág

Olyan strandok is vannak, amiket csak hajóval lehet megközelíteni. Vagy repülve, mint ahogy azt a sirályok is teszik. Így buliznak a sirályok.


Végül pedig pár dolog, ami sosem maradhat ki, ha tengerrôl van szó.

Hajók

Világítótorony

Halászhajó és az éhes sirályok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése