2013. szeptember 6.

jogo

Marcipánördögtôl érkezett.

1. Kinek a tehetségét irigyli legjobban?
Én nagyon irigylem azokat az embereket, akik bármilyen szituációban nyugodtak tudnak maradni. Akkor is magabiztosak, amikor fogalmuk sincsen, hogy mit is kéne tenniük, és akkor is, amikor nem tudják a választ a kérdésre. Éppen a magabiztosságuk miatt bíznak meg bennük mások. Akkor is, ha nincsen igazi tudás a kezükben. Én sajnos nem tudom magam ilyen jól eladni. 

2. Melyik a kedvenc könyve és miért?
Nekem inkább kedvenc íróim vannak. Akikre nem tudok ráunni: J.D. Salinger (imádom a Teddy-t a Kilenc történetbôl),  Nick Hornby, Gabriel García Márquez, Murakami Haruki, Chuck Palahniuk. Most hirtelen ôk ugrottak be.

3. Ha újraélhetné élete egyetlen pillanatát, akkor melyik lenne az?
Jópár éve megtanultam azt, hogy nem érdemes a múltban élni. Semmit sem szeretnék újraélni. Nem forog hátrafelé a fejem.

4. Mi az a téma, amirôl nem szeret beszélni?
Politika és az otthoni nehézségek. Jó lenne néha azt hinni, hogy nem is léteznek.

5. Mi az a tulajdonság, amit a legjobban kedvel a másik nemben?
Erre a kérdésre egészen máshogyan válaszoltam volna pár évvel ezelôtt (Filipe elôtt). Régen mindig a kiszámíthatatlan, "érdekes", világutazó, önzô, nyughatatlan férfiak vonzottak. Ma már nem vágyom ilyesmire. Szeretem, a megbízhatóságot, olykor kiszámíthatóságot, és a nyugalmat. 

6. Ki az, aki a legjobban elkapta az ön lényegét, és mit mondott pontosan?
Ezt a kérdést nem tudom értelmezni.

7. Melyik a kedvenc idézete?
Szerintem még soha életemben nem idéztem senkitôl semmit. Viszont a közmondásokat szeretem. Megtalálni egy közmondás megfelelôjét egy másik nyelven, nagyon érdekes.

8. Mi a legértékesebb tulajdona?
Eddig a lézeres szemmûtétemre költöttem a legtöbb pénzt. Majd elválik, hogy megérte-e.

9. Hisz a halál utáni életben?
Nem.

10. Ha más hivatást kellene választania, mi lenne az?
Szeretek orvos lenni, bár még nagyon ingatag lábakon állok. Vannak napok, amikor imádom, de vannak napok, amikor azt érzem, hogy nem akarom ezt csinálni. Sokat kell még tanulnom.
Az egyetem vége felé, amikor láttam a régi barátaimat, hogy milyen szépen haladnak elôre az életben, elôttem pedig ugye, mint magyar orvos, nem állt éppen fényes jövô, akkor azt mondtam, hogyha újrakezdhetném, akkor nyelveket tanulnék és közgazdász lennék, hogy elhelyezkedhessek egy multinál. Sok pénz, gyorsan. Az igazság viszont az, hogy szerintem jó építész lennék. Kiélhetném a kreativitásomat, és a kényszerességemnek is hasznát venném. A valóság azonban az, hogy imádok emberekkel foglalkozni, szeretem a kis betegeimet. De biztos, ami biztos, kérdezzetek meg pár év múlva.

Továbbadom Shaktii-nek.

1 megjegyzés: