2014. november 4.

bőr

A héten pedig Lisszabonban vagyok egy bőrgyógyászati kurzuson. Nagyon naiv voltam, amikor azt gondoltam, hogy majd esténként haladni fogok a szakdolgozattal. A kurzus egész napos, ráadásul reggel és este is mindig beragadunk a forgalomba. Szeretem a nagyvárosokat, de képtelen lennék ezt minden nap végigcsinálni. Ma azon röhögtem (amikor éppen nem aludtam én is), hogy az előadóterem fele szunyókált a délutáni előadásokon, és mindezt úgy, hogy jók voltak az előadók és érdekesek voltak a témák. Sok barátom van most Lisszabonban ezen a kurzuson, többek között Silvia is, így szinte minden estére van valami program. Tegnap például a Casino Lisboa-ban voltunk The Gift koncerten. Egyszer már írtam róluk itt. Egy időben hallgattam az új albumukat, de nem számítottam semmi extrára. A koncert fantasztikus volt, nagyon profik voltak. A kaszinónak pedig egészen különleges hangulata van. Az a rész, ahol a koncertek vannak olyan, mint egy aréna, aminek a közepén van a színpad. A színpad körül pedig egy bár helyezkedik el asztalokkal, mint egy karika. Két karika van, amik nagyon lassan forognak a színpad körül. Mi az emeletről néztük őket. Imádtam, főleg úgy, hogy ezer éve nem voltam koncerten.

Így könnyebb elképzelni

Filipe húgánál alszom a héten, aki 20 éves, és egy évfolyamtárnőjével lakik együtt. A lakásban ki van írva több helyen is, hogy hányni tilos. Nem is kérdeztem semmit, én is voltam egyetemista. Amikor viszont reggelente korán kelek, hogy odaérjek a nem is kötelező továbbképzésre, és a lányok még alszanak, akkor azért kicsit öregnek érzem magam. Az egyetemen sosem jártam be az előadásokra. Ja és ha már öregedés, ma tanultam a kurzuson, hogy a leghatékonyabb öregedést megelőző krém egy akne kezelésére használt hámlasztó krém, ami kemény 3€-ba kerül. Annyira meggyőzően bólogatott az összes jelenlévő bőrgyógyász, hogy hazafelé be is mentem a gyógyszertárba, és vettem egyet. Jövő héten mégiscsak betöltöm a harmincat! Most pedig megyek és főzök vacsorát a lányoknak.

3 megjegyzés:

  1. Hatóanyag? Hátha van itthon is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tretinoin, a gyári név pedig Ketrel. Egyelore még csak szemezek vele a teratogenitás miatt.

      Törlés
  2. Sejtettem, hogy nem nagyon van új a nap alatt. Ezek az A-vitamin származékok tényleg nagyon hatékonyak, de én is a potenciális veszélyek miatt vetettem el. Nekem a La Roche Posay hidratálója vált be, no meg az időszakos arcmasszázs aranykezű kozmetikusomtól :)

    VálaszTörlés