2014. január 11.

hétvégi nyújtózas

Filipe ma 24 órát ügyel a kórházban, így egyedül töltöm a hétvégét. Úgy döntöttem, hogy elmegyek és megnézem a méltán híres Loulé-i piacot. Itt van egy köpésre, csak 5 perc gyalog. A piac fantasztikus, nagyon élveztem.Vettem bébi retket, újhagymát, friss rikottát, rozmaring mézet egy helyi méhésztől, salátát, paradicsomot, paprikát, Algarve-i mandulás sütit (ezt Filipének, hogy kicsit jobb kedve legyen az ügyelet után), mandarint, húst a hentestől, plusz magamnak egy durbincsot. Elkezdek végre egészségesen étkezni, mert ez nem állapot. Az elmúlt hónapokban felszaladt rám egy pár kiló, plusz most a munkahelyen csokival és sütivel tömnek (a tutorom és a nővérek), én pedig lassan nem férek bele a nadrágjaimba. Szóval ma csirkemellet ebédelek majd salátával, vacsorára pedig paradicsomos-hagymás-kakukkfüves durbincsot sütök. Na jó, vettem egy üveg Mateus-t is, de azt csak azért, hogy ne legyek olyan magányos este, haha.

A reggeli: hagyma, retek, rikotta, plusz azori-szigeteki zöld tea a frissen zsákmányolt mézzel

Loulé továbbra is nagyon tetszik, tiszta időben pedig látom a teraszról az óceánt. Ma szépen süt a nap, de azért egy kabát elkel. Az angol turisták viszont nagyon lazák. Ma is láttam egy nagyon fehér lányt nyári ruhában, szandálban, a pasija pedig rövidnadrágban és atlétában volt. Ma egy kicsit elkeseredtem azért a piacon. Az árusok még azelőtt angolul vagy franciául (wtf!) szóltak hozzám, hogy bármit mondtam volna. Nincsenek portugál vonásaim, ez van. De legalább, ha elkezdek velük portugálul beszélni, akkor már portugálul válaszolnak, nem úgy, mint annak idején Portóban. 

Lassan pedig elkezdek tanulgatni egy kicsit, plusz megírom az idei év részletes tervét a szakorvosképzéshez, mert lassan le kell adnom. Most ilyen nyugalom van. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése